اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز ملاقات امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالی در گامبیا مفاد جدید آتش‌بس غزه منتشر شد | آزادی۱۰۰۰ فلسطینی مقابل۳۳ اسیر اسرائیلی درگیری مسلحانه در زاهدان یک کشته و سه مجروح برجا گذاشت (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) خط‌ونشان جدید کنگره آمریکا برای مجازات دانشجویان حامی غزه وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، نتانیاهو را تهدید کرد قدردانی امیرعبداللیهان از مواضع دولت و مردم بنگلادش در حمایت از فلسطین تاکید مقام حماس بر پیگیری مذاکرات و آتش بس | نتانیاهو به دنبال توافق نیست لاپید: پایان جنگ بدون دستیابی به توافق ممکن نیست یمن: عملیات در دریای مدیترانه بزودی آغاز خواهد شد امیرعبداللهیان: باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف، محاکمه و مجازات کرد ادعای شورای امنیت داخلی اسرائیل درباره یحیی السنوار شعار هزاران صهیونیست برای سرنگونی نتانیاهو حمله پلیس آلمان به دانشجویان حامی فلسطین حمله موشکی جدید حزب الله به مرکز نظامی رژیم صهیونیستی (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) ایهود باراک: حمله به رفح یک اشتباه بزرگ راهبردی است صادق خان برای سومین دور شهردار لندن شد جنایت جدید صهیونیست‌ها در کرانهٔ باختری (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) دومین حمله پهپادی مقاومت اسلامی بحرین علیه اسرائیل (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعزام ۵ بالگرد اسرائیلی به غزه برای انتقال نظامیان مجروح
سرخط خبرها

تخت روانچی: کمک‌های بشردوستانه نباید تحت هیچ شرایطی سیاسی شود

  • کد خبر: ۱۱۰۱۴۹
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۲
تخت روانچی: کمک‌های بشردوستانه نباید تحت هیچ شرایطی سیاسی شود
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با اشاره به آثار منازعات بر خاورمیانه گفت: منازعات و درگیرها اثرات مخربی بر منطقه خاورمیانه داشته است، جایی که قوانین بین المللی بشردوستانه به طور آشکار نقض می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مجید تخت روانچی در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت با موضوع حمایت از غیرنظامیان در مخاصمات مسلحانه، بااستناد به گزارش دبیر کل گفت در یمن، حملات علیه مدارس، بیمارستان‌ها، زیرساخت‌های مخابراتی، جاده‌ها، کارخانه‌ها، خانه‌ها و سایر اهداف غیرنظامی منجر به ناامنی غذایی حاد شده است که با افزایش ۸ درصدی تعداد افراد نیازمند، نسبت به اوایل سال ۲۰۲۱ وضعیت وخیم تر شده است. به همین ترتیب، وضعیت بشردوستانه در فلسطین در نتیجه دهه‌ها اشغالگری و سیاست‌های آپارتاید رژیم اسرائیل بدتر شده است. کشتار دسته جمعی و سیستماتیک غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان همچنان ادامه دارد و سرزمین فلسطین اشغالی بیشترین تعداد مجروحان بخش بهداشت و درمان را در جهان دارد. در غزه زیرساخت ها آسیب دیده است و فلسطینی ها به دلیل محاصره غیرقانونی از خدمات اولیه محروم شده اند. در سوریه، ادامه اشغال، تروریسم و تحریم‌های یکجانبه میلیون‌ها نفر را آواره کرده، زیرساخت‌ها آسیب دیده، دسترسی محدود به منابع حیاتی و تجارت و عرضه مواد غذایی و محصولات کشاورزی را مختل کرده است.

نماینده دائم کشورمان در ادامه تاکید کرد حمایت از غیرنظامیان در درگیری های مسلحانه یک اصل اساسی حقوق بشردوستانه است. با این حال، جامعه بین المللی شاهد عدم رعایت قوانین بین المللی بشردوستانه و همچنین عدم پاسخگویی در قبال نقض شدید آن است.

سفیر ایران همچنین به اثرات پاندمی کرونا و توزیع ناعادلانه واکسن اشاره و اظهار کرد: همه‌گیری کووید-۱۹ همچنین رنج مردم را تشدید کرده و فشارهای بیشتری را بر سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی وارد کرده است. بر اساس گزارش دبیرکل، تولید واکسن ها به بسیاری از نقاط جهان کمک کرده اند تا همه گیری را کنترل کنند، با این حال، توزیع آنها عمیقاً نابرابر است. نزدیک به ۳ میلیارد نفر هنوز منتظر اولین تزریق هستند که بسیاری از آنها در مناطق درگیری با سیستم های بهداشتی ضعیف زندگی می کنند.

روانچی در این نشست برای حمایت بیشتر از غیرنظامیان و تسهیل کمک های بشردوستانه در مناطق درگیر منازعات بر موارد زیر تاکید کرد:

۱) کمک های بشردوستانه نباید تحت هیچ شرایطی سیاسی شود.

۲) ارائه حمایت و حفاظت به طور خاص برای افرادی که بیشترین آسیب پذیری را دارند، مانند زنان و کودکان، در جریان مخاصمات مسلحانه بسیار مهم است. در این راستا، تحریم‌های یکجانبه که به طرق مختلف مانع ارسال کمک‌های بشردوستانه می‌شود، باید فورا لغو شوند.

۳) تمام پرسنل پزشکی و بشردوستانه باید محافظت شوند.

۴) لازم است اطمینان حاصل شود که قوانین بین المللی بشردوستانه، به ویژه کنوانسیون های ۱۹۴۹ ژنو و پروتکل های اضافی، که به عنوان سنگ بنای چارچوب قانونی برای حمایت از غیرنظامیان عمل می کند، رعایت می شود.

۵) برای حفاظت از غیرنظامیان، مداخله نظامی از جمله محاصره و اشغال خارجی باید پایان یابد. علاوه بر این، دستیابی به یک راه حل سیاسی بلندمدت تنها راه برای مصون نگه داشتن غیرنظامیان از آسیب و رنج است. در این راستا، دولت ها باید به تعهدات خود بر اساس قوانین بین المللی برای جلوگیری و حل مسالمت آمیز منازعات عمل کنند.

۶) بسیار مهم است که سازمان ملل، به ویژه شورای امنیت، از طرف های منازعات بخواهد به تعهدات خود احترام بگذارند و قوانین بشردوستانه بین المللی را رعایت کنند تا غیرنظامیان را از سختی های بیشتر در امان نگه دارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->